3.12.14

Her er lillegutt fremst, jente 1i midten og jente 2 bakerst

Her er lillegutt fremst, jente 1i midten og jente 2 bakerst

4 dager gamle, og er i det hele tatt tilfredse med tilværelsen:-)  De får mat i massevis og har allesammen nydelig kulemager, mamma Keyla steller godt slik at de er passe varme og får gjort fra seg.

2.12.14

Lillegutt, Jente 2 og Jente 1

Lillegutt, Jente 2 og Jente 1

Da er valpene blitt 3 dager gamle, og de vokser fort! Men det er klart, de har en melkebar helt alene.  Keyla har 10 spenner, så de kan bare velge og vrake.....  Vi må passe på at de patter ned alle, slik at vi unngår jurbetennelse. Og det er ikke bare bare å overtale disse søte små altså;-)

Lillegutt

Jente 1 med mammakos

Jente 2

01.12.14 Da er valpene i sitt andre døgn. Enn så lenge så går dagen til spise, sove og gjøre fra seg. Instinktene er sterke og de forflytter seg imponerende fort når de skal finne frem til puppen. Det er så herlig å kunne sitte i valpekassen og bare observere :-)

Keyla med alle tre:-)

Poten til lillegutt

Jente 1 som har mamma kos

30.11.14 og noen timer gamle

Alle tre i melkebaren: Jente 2, Jente 1 og lillegutten

Da er valpene endelig født, og er helt nydelige! Det ble to jenter og en gutt! Født 22:15, 23:30 og 04:15 Gjett om vi var noe overrasket at det ikke var flere, selv om vi ante på slutten at det ikke var 10 stk. ......

Lillegutt

Både mor og barn er i fin form, alle har lagt på seg litt:-)

Stolte Keyla med valpene

Keyla er en rolig og flink mor.

29.11.14 - Dag 62

Keyla har gravd mye i natt, er urolig og peser og gjør seg klar til fødselen:-) :-)

28.11.14 - Dag 61

Keyla har fått melk i juret, temperaturen gikk ned til 36,4 kl 18, så da er det bare å vente........

27.11.14 - Dag 60

Nå kan valpene bare komme, men det ser ikke ut som de er helt enige med oss ennå;-) temperaturen er ennå stabil og alt er rolig....  Vi må nok bare være tålmodige og vente og se:-)

26.11.14 - Dag 59

Dag 59 og Keyla ligger og hviler for det meste, kun avbrutt av korte tisseturer ut og mat.  Mat er smaker ennå fortreffelig ;-)

Vi måler, registrerer, følger med og lærer masse.  Dette er helt nytt for oss.  Temperaturen var 36,8 nå kl 22:20, men alt er rolig ennå.

Her er Keyla i en omgjort Skappel genser, nok et bidrag for å forebygge jurbetennelse. Hun er veldig lite begeistret for klær, seler, refleksvest osv - de første minuttene er verst før det går seg til:-)

25.11.14 - Dag 58

Keyla svinger litt i temperaturen nå.... igår og idag har hun ligget mellom 36,8 og 37,5. Hun sover masse og har ennå god matlyst, så jeg tror ikke det skjer noe riktig ennå. 

24.11.14 - Dag 57

Da har Keyla flyttet inn på valperommet. Hun syntes nok det var litt uvant, men sov godt i sin fine valpekasse i natt. Da tenker jeg at vi er så klare som vi kan være og forventer valping i løpet av denne uka! :-)  Vi gleder oss masse!

23.11.14 - Dag 56

Keyla lever for første gang opp til sitt kallenavn "Lille Trille", hun er rund og "sprengt" rund magen og hun ruller litt når hun skal legge seg.

Nå nærmere fødselen seg fort, og vi er begynt å måle temperaturen hennes morgen og kveld.  Valperommet er stortsett ferdig, legger ut bilder derfra imorgen:-)

22.11.14 - Dag 55

Det blir kun korte og lette turer om dagen nå..... Og uansett hvor stor og tung hun er, så klarer hun ikke motstå fristelsen på å lage sneengler.  Tror at dette er noe av det beste hun vet!

19.11.14 - Dag 51

Valpekassa begynner å ta form.  Når gjenstår det bare å få den malt og ordne ferdig på valperommet. 

Idag har vi også fått kjent på masse liv inni magen hennes, ordentlig gøy!

16.11.14 - Dag 48 og to uker igjen

Nå er det kun 2 uker igjen, helt utrolig hvor fort tida går!  Blir spennende å se hvor mange som kommer.  Vi tipper 10 stk:-) 
Vi er snart så klare som vi kan være for å ta imot valpene, kun valpekassen igjen.  Den er under planlegging og produksjon og skal være klar til senest neste helg, slik at Keyla kan flytte inn på valperommet.  Hun har når vokst 11 cm rundt magen (rett bak ribbeina) og lagt på seg ca 4 kg så langt.  Turene med henne må nå tilpasses noe i forhold til formen og vi er begynt å gradvis øke for mengden  og gir en blanding av valpefor og Norwegian Polar. 

15.11.14 - Dag 48

Keyla vokser og er det merkes nå at hun føler seg noe tung og behovet for å slappe av er mye større.....  Vanskelig å få gode bilder av henne som viser magen godt:-)
I dag gi vi tur i fjæra, en fin plass å kunne ha hundene løse, men fant for ut at det er lite lurt å ha en drektig tispe løs som har enormt fokus på alt som er spisende akkurat der.  Snakk om en fristende spiskammers!
I går ble pappa Scott 3.beste hanne i Brukshundklasse med CK og i dag vant han klassen sin med CK og reserve Cert på Dogs4All.  Fine Scott:-)

9.11.14 - Dag 42

Da er det plutselig bare 3 uker igjen, helt utrolig!  Keyla vokser og trives. Hun har vokst ca 9 cm rundt magen siden uke 3.  Vi er begynt å foreberede oss til fødsel og valpetiden, og handler inn nødvendig og unødvendig saker.
Jeg er nok blitt litt hønemor, og Keyla er nok kanskje blitt en smule bortskjemt:-)  Her ligger hun i sofaen og koser seg nå på formiddagen før vi skal ut på tur.

Keyla med nyinnkjøpt dekken som skal brukes for å forebygge mot jurbetennelse mens valpene dier. Hun ser jo imponerende slank ut med den;-)

2.11.14

Tida går fort og det er bare 4 uker igjen.....  Keyla vokser litt hver dag, og er generelt roligere og noe mere kosen enn til vanlig.  Det blir spennede å se hvor mange valper hun har:-)

28.10.14

Hverdags gleder når man venter valper for første gang er at man ser alle de små forandringer og nyansene hos den vordende mor.......  Dag 30 og snart halvveis, og Keyla har vokst ca 1 cm rundt magen:-)

Del denne siden