12.september

Jente 2 på

Jente 2 på "vandring"

Små trollan er blitt så flinke til å gå ut av kassen for å gjøre fra seg nå.  Artig å se hvordan instiktet jobber :-)

De blir gradvis stødigere når de er ute og vandrer, og farta kommer også.

11. september

Jente 1

Jente 1

Keyla imponerer med sin rolighet.  Jeg måtte ha med meg lille jente 1 i stua for å kose litt.  Keylamor hilste på, også gikk likegodt å la seg.  Hun tok livet med ro mens de andre tre fikk hilse på :-) 

Gleder oss til de blir store nok til å være sammen med oss i stua :-)

10.september

Kloklippen gikk bare fint, men i grunnen godt at vi gjør dette kun en gang i uka ;-)

De sorte små klatrer og øver seg masse på å gå på beina nå.  De tar noen steg, tipper og begynner pånytt.  De er bra iherdige :-)  

Gutt 2

Gutt 1 og Jente 1

Jente 2 og Jente 3

9.september

hele gjengen...sase på at bedre bilder kommer i morgen :-)

hele gjengen...sase på at bedre bilder kommer i morgen :-)

Tenk at de sorte små er allerede blitt 2 uker gamle!

Igår kom jeg hjem til valper som har åpnet øyene sine, de løfter seg helt opp når de går (klare ikke lenge av gangen da ;-) ) og lyder som begynner å ligne på små bjeff 🙂

Idag står ukens kloklipp på tapeten, samt åpne opp framsida av kassen.  Valpene vil nå begynne å trekke seg ut av kassen for å gjøre fra seg.  Ikke bestandig de vil rekke det, men instinket er der og vil bli flinkere og flinkere til det.

8.september

Gutt 2

Gutt 2

Meldinger fra valpekassen hjemme er bare gode.  Det er godt å høre for ei hønemor på jobbreise.  Regner med jeg ser stor forskjell på dem etter et par dager borte :-)

7.september

Keyla med sine søte små :-)

Keyla med sine søte små :-)

Når de beveger seg nå, så er de i stor grad oppe på alle fire.  De har ikke balansen helt på plass ennå, så de tipper fort og triller gjerne en hel runde rundt siden de er så gode og runde 😋de er også begynt å klatre, og kommer klatrende opp på fanget når jeg setter meg i kassen.

Jeg skal på en jobbtur imorgen tidlig og er ikke hjemme før fredagskvelden, så jeg regner med at jeg ser stor forskjell på dem da!  Blir hardt for ei hønemor å være så lenge borte  ;-) 

6.september

Gutt 1

Gutt 1

Høstværet er kommet til stange, storhundan blir skikkelig våte etter lufteturene sine.  Småttisan sover for det meste ennå... tenker det blir andre boller om ikke så alt for lenge.
Artig å følge med den dag for dag utviklingen, alle nyansene som skjer :-)

5.september

Jente 3

Jente 3

Nå begynne alle sorte små å bli gode koseklumper, som setter stor pris på at man sitter i kassen sammen med dem.  Det er bra koselig å ha alle 5 i fanget!  Får bare nyte den korte perioden alle fem ennå har plass, de vokser så fort :-)

4. september

Jente 2

Jente 2

De sorte små er begynt å løfte seg opp når de beveger seg nå, og de beveger seg i en imponerende fart.  Øyesprekkene er begynt å bli synlig, så jeg tenker at de begynner å åpne øyene i løpet av de nærmeste dagene :-)

3.september

Jente 1

Jente 1

Ser ut som alle magene holdt etter ormekur i går, ingen løse mager :-)

Vi veide hele gjenge i går, alle vokser fint.  Gutt 2 er den minste.  Han brukte lenger tid de første dagene med å legge på seg, men  kommer godt etter de andre.  Han har hele veien vært utrolig kvikk og rask og patta godt!  

2.september

Gutt 2 - også kalt Morten minstemann :-)

Gutt 2 - også kalt Morten minstemann :-)

I dag har alle de søte sorte små fått klipt sine klør og fått ormekur.  Godt når det er gjort, ikke bare  bare å klippe små klør på småttiser som vrir seg og har lyst å gjøre noe helt annet.

Vi klipper klørne en gang i uka og ormekur får de ved 1, 3, 5 og 7 ukes alder.

1.september

Fra venstre: Jente 2, Jente 1, Gutt 2, Gutt 1 og Jente 3

Fra venstre: Jente 2, Jente 1, Gutt 2, Gutt 1 og Jente 3

Tenk at de sorte små er allerede blitt en uke gammel! Bare syv uker igjen til de skal flytte til sin nye hjem.......  Men vi skal kose oss stort i mellomtiden.

En ukes dagen skal feires med kloklipp og ormekur, selv om vi gjør dette på lørdag av praktiske årsaker.  🙂

31.august

Jente 1 som nyter livet god og mett og i varmen fra hele familien :-)

Jente 1 som nyter livet god og mett og i varmen fra hele familien :-)

6 dager gamle allerede! Øyene begynner sånn smått å forberede seg til å åpne seg, spennende.  Tar ennå en del dager før de åpner helt.

Keyla synes det er ok å være litt sammen med resten av flokken sin og ikke bare sine søte små, så hun har en del "pauser" i løpet av dagen :-)

30.aug

En god og rund mage :-)

En god og rund mage :-)

Disse 5 små vokser fort! Jeg ser forskjell på dem fra jeg drar på jobb om morgenen til jeg kommer hjem på ettermiddagen. 

Keyla fikk pause fra mammatjenesten igår kveld og var med meg på en liten tur - siste halvdelen gikk hønemora veldig målrettet og fort hjemover ;-)

29.august

Gutt 1

Gutt 1

4 dager gamle og alle vokser og koser seg. Det er foreløpig veldig rolig i kassen, blir litt andre boller når de får opp øyene og bena opp under seg. Rolig i kassen er bestandig et godt tegn, det betyr at alle er mette, har ikke ondt i magen eller lign og har det passe varmt.  Det liker vi :-)

28.August

Jente 2 og Jente 3

Jente 2 og Jente 3

Da er valpene 3 døgn og dagene går til spise og sove, men du verden som jeg koser meg med det.  Blir aldri lei av å sitte i valpekassen og følge med.  Keyla var et par runder og hilste på i stua i går når småtrollan sov, men fyker tilbake ved den minste kny.

27.august

Matkos

Matkos

Da er valpene inn i sitt andre døgn.  Keyla har kommet godt i gang med melkeproduksjonen og er hønemor for de sorte små.  Hun er bare ute av kassen for å spise og ta korte tisse pauser ute.
De andre voksne hundene våre er veldig oppmerksomme og nysgjerrige på lydene og lure på hva som foregår på valperommet.  Litt tidlig ennå for dem å hilse på, men tenker valpene får gode lekekamerater når de er blitt litt større :-)

26.august

Jente 3

Jente 3

Det ble 3 jenter og 2 gutter, og alle er så nydelige.  Det har vært en nokså rolig natt, Keyla og valpene har sovet og spist.  Hønemor Barbara har ligget ved siden av valpekassen og fått med seg den minste bevegelsen;-)

25.august - Valpinga er i gang :-)

....Og det er kommet 6 hittil. Dessverre var en av jentene dødfødt, men vi har 3 jenter og 2 gutter hittil som alle spiser godt.

Jeg er usikker om det er flere som vil ut......  Legger et bilde av gjengen nå ikveld og oppdaterer mere imorgen

24.08.17

Da er Keyla på dag 60 og fødselen nærmer seg.....

Vi måler temperaturen flere ganger om dagen, og den har i noen dager variert mellom 37.2 og 38,1 grader.  Nå ikveld har den gått ned til 36,5 grader. tenker det blir en spennende døgn.  Valpekassen og valperommet er klar, så nå gleder vi oss til å hilse på de sorte små nøstene:-) 

Del denne siden