2.oktober

Da har vi hatt alle sammen på bordet for første gang. De trenger nok litt mere trening her, men klarte seg fint når de fikk spise på litt leverpostei ;-)

Vi har frem til 13.oktober med å bestemme hvem skal hvor, for da er det skal vi til dyrlegen for vaksine, helsesjekk og få chip :-)
De er fine alle 5 og veldig jevne i gemyttet.  🙂

Jente 3

Jente 2

Jente 1

Gutt 2

Gutt 1

1.oktober

Jente 2

Jente 2

Tenk at det er 1.oktober i dag, kun 20 dager igjen til henting!  Tenker det er noen valpekjøpere som teller dager nå.  

Det er spennende å å studere disse små nå, å se på både personligheten, utviklingen og utseende. Vi er veldig fornøyde så langt.🙂

Vi skal prøve å stille de på bordet i dag for å få de første ståbildene.  

30. september

Da har vi fått huset fullt av ungdom,og vi koser oss både tobeinte og firbeinte.
I går hadde vi besøk at Cathrine og Emil, som skal ha ei lita tispevalp som skal hete Lava. Bestandig koselig med valpebesøk.
Valpene storkoser seg ute og er ute etter hvert måltid, pluss litt :-)
I helga står familieselskap, kloklipp, ormekur, vektsjekk og valpebesøk på tapeten, og Knut Tore hjelper ved en Toller-stevne i tillegg :-)

29. september

Jente 1

Jente 1

Tida går nesten alt for fort, valpene er nå blitt 5 uker gamle! De er bare helskjønne nå, der de springer rundt og undersøker alt, herjer med hverandre og møter oss glad og fornøyd hver gang de hører stemmene våre.

Idag kommer de siste ungdommene, det blir totalt 5 ungdom her i alderen 16-24 år.  Tenker disse søte små blir å kose seg stort! 

Vi gleder oss også til å få valpebesøk fra Trondheim, det blir stas :-)

28. september

Mailen og Jente 3

Mailen og Jente 3

Idag har to av ungdommene våre kommet på besøk, og til helga kommer tre til.  Så det blir livlig her i huset i ca ei uke.  Valpene kommer til å storkose seg med masse oppmerskomhet.

Første "photo shoot" er allerede gjort, mange snapper sendt og jeg tenker småttisan blir en yndig motiv denne uka.

27. september

Gutt 2 på oppdagelsesferd

Gutt 2 på oppdagelsesferd

Deilig at valpene trives godt ute og man kan ta de ut etter måltidene.  De begynner alle å lære seg at det greit å gjøre fra seg ute.

Pappa Fetch har klart kvalifiserngsprøven for retriever jakt idag.  Super gøy, og da kan han og Knut Tore ha fokus på neste mål :-)

26.september

mamma Keyla med småttisan

mamma Keyla med småttisan

Småttisan er blitt veldig flinke å spise fra hver sine skåler.  De spiser konsentrert helt til det er tomt i sin skål, da må de utforske naboskåla.

Det er herlig å følge med på utviklingen dag for dag, det er rett og slett en unik opplevelse.

25. september

Gutt 1 i farta

Gutt 1 i farta

Leken er kommet godt i gang.  Det er gøy å leke med hverandre, med storhundan og med leker.  Det kan av og til gå litt hardt for seg og biter hverandre litt hardt. Da blir det sagt høylydt i fra noe som er en del av læringen deres.

De har fått mange sylskarpe tenner nå, og Keyla sier tydelig i fra når de er litt ivrig og uoppdragen når de får melk. Da blir de nektet servering i melkebaren om de ikke skjerper seg ;-)

24.september

Jente 3

Jente 3

Det er en spennende verden ute for de små, og de har fått kosa seg ute i dag i to korte økter.

Lille Nixi var med ut og hadde veldig lyst til å leke med de små.  Hun er flink å avpasse seg til dem, og det er morsomt å se kroppsspråket til både henne og de små.  Lille Nixi respondere kjempe fint!

Knut Tore koser seg i Oslo og på konsert i helga, så da tenker jeg at vi tar kloklippen når han kommer hjem.  Det er lettere å være to :-)

23.september

Jente 2

Jente 2

Igår fikk småtrollan være ute en liten tur for første gang, og det var stor stas!  Nye lukter, smaker og inntrykk.  Håper på bra vær videre fremover, sånn at vi kan få et par turer ut hver dag.

Valpekassen er nå tatt ut av valperommet, de har fått seg en hunekurv å sove i.

Tildig imorges våknet jeg av litt lyder og måtte ned og se, da hadde alle valpene kommet seg ut fra valperommet og koste seg med å utforske gangen ;-) Så det er trygge og nysgjerrige valper :-) 

22.september

Jente 1 får stell fra tante Exita :-)

Jente 1 får stell fra tante Exita :-)

4 uker i dag og de er alle sosiale, lekne og trygge valper. De elsker å utforske, herjer med hverandre og litt med storhundene. Herlig!

Tenker de skal være med ut en liten tur i helga, så fremt som været er bra :-)

21. september

Gutt 2 hilser på Nixi :-)

Gutt 2 hilser på Nixi :-)

Tenk at valpene er snart 4 uker gamle, og kun 4 uker til de skal flytte til sine nye hjem! 

Alle valpene har fått fine navn nå:

  • North Pride's Lucky Is Brilliant
  • North Pride's Max Is Brilliant
  • North Pride's Selma Is Brilliant
  • North Pride's Vega Is Brilliant
  • North Pride's Lava Is Brilliant

Hvilket navn hører til hvilken valp er ikke bestemt ennå, det blir nok ikke før de er 6-7 uker gamle.

20. september

Jente 1 og pappa Fetch (som er bestandig klar til lek :-) )

Jente 1 og pappa Fetch (som er bestandig klar til lek :-) )

Når småttisan hører at vi står opp om morgenen eller når jeg kommer hjem fra jobb, så er de glade og klare for litt oppmerksomhet.  De er mye sammen med oss i stua nå.  Da utforsker de litt, leker litt med hverandre, prøver seg på den første leken med storhundan, koser med oss, spiser fra melkebaren og sover masse. Et herlig liv 🙂

19. september

Hanne og Jente 3

Hanne og Jente 3

Småtrollan har fått en liten smak av fast føde både morgen og kveld.  Det er stor stas det, og går ned på høykant.  Mamma Keyla er veldig hjelpsom og hjelper gladelig til med ansiktsvask og annen søl ;-)

Vi hadde valpebesøk av Hanne og venninna, og valpene koser seg meg oppmerksomhet.  Pappa Fetch er heller ikke lei seg og sjarmere damene med å sitte på fanget deres ;-)

18.september

Morten minstemann (Gutt 2) nederst og Jente 3

Morten minstemann (Gutt 2) nederst og Jente 3

Det har vært en begivenhetsrik helg for små valper på 3 uker.  Det har vært valpebesøk, ormekur, kloklipp, masse stuebesøk, de første tennene er kommet og den første smaken av fast føde.  Og på vanlig flat-vis, falt den første lille maten i smak 🙂

Både småttisan og mamma Keyla tar det hele med ro :-)  

17. september

Andrea og Christian med guttan

Andrea og Christian med guttan

En ny verden åpner seg for valpene.  Nå er det valpebesøk, turer inne i stua, hilse på de andre hundene og utforsking den korte tiden de små er våkne. Vi har hatt koselig besøk av en av familiene som skal ha en av guttene, og jeg tenker at disse 5 ukene før de kan hente hjem sitt nye familiemedlem blir å gå nokså sakte.  Heldigvis bor de ikke så langt unna, og får muligheten til å komme innom flere ganger 🙂

16. september

Jente 3, Gutt 2 og Gutt 3

Jente 3, Gutt 2 og Gutt 3

Tida fremover nå blir veldig koselig siden vi kan begynne å ha valpene sammen med oss. Alle småttisan var med oss ei lita stund i stua igår kveld . Keylamor er veldig avslappet i forhold til det hele, Exita er "tante passe på", pappa Fetch er litt avmålt og Lille Nixi gleder seg nok mest til de er blitt større og kan leke 🙂🙂

15.september

Gutt 1

Gutt 1

Tenk, nå er disse søte små 3 uker i dag.  Tida går nesten for fort, og det er kun 5 uker igjen til de skal flytte til sine familier.  I helga blir det både valpebesøk, kloklipp, ormekur og kanskje en smak av fastføde 🙂

14.september

Jente 3 som stadig blir mer stødig når hun går :-)

Jente 3 som stadig blir mer stødig når hun går :-)

Valpedagboka er sein i dag pga jobbreise.

Det har som vanlig skjedd en masse i valpkassen meds jeg har vært borte i 2 dager!
Småttisan beveger seg rundt i en utrolig fart og blir gradvis stødigere.  Det første leken er oså nå begynt.  De både tygger, "knurrer" og dytter hverandre med labbene, herlig :-)

13.september

Jente 2 på

Jente 2 på "stuekos"

Oppbyggning på sidene og størrelsen på bilder osv gjør at vi må dele valpedagboka i flere deler.  

I dag gar vi fått besøk fra Tromsø, mora til Knut Tore skal være her en ukes tid.  Det blir kos :-)

Valpene begynner å bli oppmerskomme på at vi kommer på valperommet nå, og sitter seg opp og vil gjerne ha litt oppmerskomet :-)

Del denne siden