26.januar

Litt ekstra oppmerksomhet etter Chasey ble alene valp her

Litt ekstra oppmerksomhet etter Chasey ble alene valp her

I dag er siste føring i denne valpedagboka.  Emma og Anton er reist til sine nye familier, og Chasey blir 4 uker til:-)

Anton var ikke helt fornøyd med kjøreturen til Narvik og var i perioder ganske flink å si i fra om det ;-) Han hadde fått hilst på resten av folkene i huset og brukte kvelden igår på å bli kjent med sine nye omgivelser og kommer til å få det veldig fint der:-)

Lille Chasey fikk litt ekstra oppmerksomhet fra sin mor, der hun lot Chasey patte lenge mens hun lå.  Det er lenge siden sist hun har ligget og latt valpene pattene.  Det er nok blitt noe roligere for Chasey uten sin søsken å leke med, men hun har jo tante Exita og mamma Keyla glimter til med lek nu og da.  Det er og på tide å jobbe videre med litt grunnleggende øvelser, så det skal vi kose oss med i ukene fremover.  Natta her har vært rolig:-)

Det har vært en helt utrolig opplevelse å være med på en slik prosess, alt fra vi gikk utålmodig og venta på løpetid, til parringen, fødselen og ikke minst følge utviklingen til trekløveret. Rett og slett ubeskrivelig! Ser allerede frem til neste gang:-)

Lille Chasey

25.januar

mamma Keyla med Chasey og Anton

mamma Keyla med Chasey og Anton

I går kjørte vi en tur med alle hunda til Øynes fjæra for å la de springe og utforske litt.  Både Anton og Chasey syntes det var gøy med en ny plass og tar dette med bilkjøring helt med ro.  Litt klaging de første meterne, så blir det stille.  Hjemover var det overhode ingen lyd:-)

Jeg hadde bånd på de for første gang og gikk litt med dem.  Det er en litt rar følelse for dem å ha noe rundt halsen og de måtte stoppe og klø litt.  Men alt i alt, så var de ganske så flinke:-)

Tilbakemeldinger fra Emma sin første dag i hos sin familie i Harstad var veldig gode, hun har funnet seg godt til rette der.

I dag blir koseklumpen Anton henta og blir Narvik væring. Det blir da det kun Chasey igjen, og hun blir hos oss nesten en måned til.  Kjenne at jeg er litt glad for det:-)

Imorgen blir siste føring i denne valpedagboka.........

Chasey på tur

Anton på tur

24.januar

Alle vil være med her ..
(Anton er t.v)

Alle vil være med her ..
(Anton er t.v)

I går flytta lille Emma til Harstad. Hun fant seg fort til rette, og har sovet godt i hele natt.  Det er ubeskrivelig godt med slike tilbakemeldinger!  Her kunne det se ut som Anton og Chasey leta litt etter henne, men mamma Keyla tok det hele med ro.

Synes småtrollan er flinke på natta, det er da de har sin lengste soveøkt.  De sover fra ca 12 til 06...kan ikke klage på det:-)

I dag er det ny kloklipp og veiing, og ellers skal vi kose oss godt med de små.  Lille Anton blir henta av sin nye familie imorgen.

Chasey

Anton

23.januar

Gjensynsglede:-)

Gjensynsglede:-)

Jeg (Barbara) kom hjem i går kveld, utrolig hvor mye de vokser og utvikler seg i løpet av tre dager!  Artig å se endringen i leken med både hverandre og Exita......

Kjempe kaldt her nord ennå, med  minus 12-14 grader.  IKke lett å være valp da og må tisse med en gang man våkner.  Det er ikke like fristende med turen ut da.....

I ettermiddag kommer familien til Emma for å hente henne hjem til Harstad.  Blir litt rart når den første drar, og spennende for denne lille frøkna å møte alt det nye.

Anton

Chasey

Emma og Chasey

22.januar

Torner ingen hindring :-)

Torner ingen hindring :-)

Selv om det er kalt var trekløvret ute en tur i dag. Det er morro å se at det første de gjør når de kommer ut er å gjøre fra seg.

Uteturen ble lengre enn planlagt fordi valpene ville rett og slett ikke gå inn igjen. De var rundt i hele hagen på oppdagelsesferd, og alt måtte utforskes. Selv busker med torner var kjempegøy :-)

Selv om det er kalt ute...

er det stor stas å få komme ut...

og litt vanskelig å gå inn igjen :-)

21.januar

Og så må de ligge litt på lading igjen :-)

Og så må de ligge litt på lading igjen :-)

Når valpene har ligget på lading hele natten er det stor aktivitet om morgenen. De kan ikke få mat fort nok, og lydnivået når uante høyder. Mamma Keyla trives best med å observere på avstand, mens tante Exita gjerne blir med på leken. I dag gikk Exita og valpene sammen og bestemte seg for å se hva som var inne i en av lekene. Stor stas med alle vattdottene :-)

Det er fortsatt kalt ute, så lufteturene blir kort men mange. Det er morro å se at "uhellene" inne blir færre og færre.

To ting som er på programmet om morgenen: Spise...

...og leke :-)

20. januar

Trekløvret er aktive og leken går til tider voldsomt for seg. Tante Exita deltar villig, men synes nok av og til at de små pirayaene blir litt mye.

Dyrlegebesøket i går var nok en stor opplevelse for de små, men de taklet det utrolig bra. Det var litt sutring da vi startet å kjøre bil, men de ble stille etter ett par hundre meter. Hos dyrlegen så det ut som de straks fant seg til rette og spankulerte rundt med den største selvfølgelighet.

Alt var bra med de små, og de er nå kontrolert, vaksinert og chipet. De fikk alle bemerkningen "Trygge, aktive og friske valper" .

Tante Exita deltar gjerne i leken...

...som kan være ganske voldsom...

...men etterpå må de ha en hvil :-)

19.januar

Mamma Keyla er ennå god å ha:-)

Mamma Keyla er ennå god å ha:-)

Koselig med besøk av Emma sin familie, tenker at dagene ikke går fort nok frem til fredag når de skal hente henne hjem til seg.

I dag skal vi til dyrlege med trekløveret for en helsesjekk og sin første vaksine.  Da blir det mange nye opplevelser og lukter for de små, med både bilkjøring, nye lokaler og nye mennesker:-)

I morgen må jeg (Barbara) på en jobbreise og er ikke tilbake før torsdagskveld.  Knut Tore har ferie denne uka og holder kontroll på alt;-)  Blir rart å være borte fra trekløveret i noen dager, og tenker jeg kommer til å se en del endring på den korte tiden;-)

Anton

Anders og Emma

Chasey som tar livet veldig med ro

18.januar

I full fart på innkalling:-)

I full fart på innkalling:-)

Igår fikk vi tatt litt bilder av trekløveret mens det var lyst:-)  De storkosa seg ute i sneen; de graver, springer og smaker på alt.  Men med -7 grader, så begrenser det seg fort for hvor lenge de kan holde på.  Da er det godt å komme seg innn i varmen igjen og sove noen timer.  Noe som er fint for oss voksne, både tobeinte og firbeinte, for da kom vi oss på en fin tur i marka.

I dag får vi besøk av Emma sin familie.  Det synes både vi og trekløveret er koselig:-)

Anton og Emma

Anton

Anton og Emma

Emma

Chasey

Chasey

Del denne siden