08.08.19

De søte små er bare herlig når de springer opp og ned rampen, og de er nokså flink å komme når vi snakker til dem :-)


I går var en veldig trist dag for oss. Mamma Keyla ble akutt dårlig form i går ettermiddag etter hun nylig hadde blitt syk.
Lymfene hennes ble plutselig forstørret søndag 28.07.19, og vi dro til dyrlegen dagen etter. Det var mistanke om lymfekreft, og det ble tatt vevsprøver. Svarene på dette og diagnosen fikk vi mandag 05.08.19, og ble enig med dyrlegen å la Keyla være sammen med valpene sine og være en god mor så lenge hun kunne og ikke hadde smerter. Hun har vært i fin form helt fram til i går ettermiddag; der hun spiste med god matlyst, passet på sine søte små, invitert til lek med matmor, og satt pris på å trene litt momenter for gøy. I går ettermiddag ble hun akutt dårlig, og vi dro til dyrlegen. Her ble det konstatert at lymfene var blitt så store, at Keyla hadde smerter og hadde vanskeligheter med å puste. Fineste Keyla fikk slippe. Keyla var en fantastisk hund som vil ha med oss i våre hjerter, og vi er så glade for å kunne beholde en liten valp fra dette kullet.


Valpene har det bra, de fikk allerede 4 måltid for dag med fast føde- noe de spiser med stor matlyst og glede. De er flinke til å drikke vann, og vi gir de nå litt melkeerstatning i tillegg. de har også en tante Nixi som elsker å være sammen med dem, og en onkel Fetch som er noe mer reservert. Så det skal gå veldig bra med de søte små.

07.08.19

De søte små er blitt så flinke til å gjøre fra seg ute, og begynner også å si tydelig i fra når de må ut. Vi har perfekt valpevær, men fine temperaturer og lettskyet.  Akkurat passe til å være ute og buse masse, og helt fint om de har akutt behov for en liten siesta :-)

Jente hode

Jente venstre bak

06.08.19

Igår var det en "roligere" dag med bare husets to- og forbeinte hjemme.  Min bror og svigersøster kjørte nordover i går morges.  Valpene koser seg når vi har besøk, da er det bestandig noen som har tid til litt oppmerksomhet :-)  Så da blir de nok fornøyde når vi får besøk igjen ikveld :-)

Jente Rygg

05.08.19

Det har vært en fin helg med nydelig vær og koselig besøk.  De søte små storkoser seg med å kunne være ute i timesvis.  Da kan de leke og buse og bare legge seg ned akkurat der det passe og sove litt, så plene har vært strødd med hunder i helga.  Herlig :-)

Tante Nixi og

Jente Rumpe

04.08.19

I dag de søte 5 uker gamle.  Dagen feires med veing, ormekur og kloklipp, samt masse kos, oppmerksomhet og besøk.

Alle valpene har nå fått navn og er registrert i NKK;

North Pride´s Oda Is Charming

North Pride´s Hannah Is Charming

North Pride´s Luna Is Charming

North Pride´s Suki Is Charming

North Pride´s Echo Is Charming

Da blir vi å bruke neste ukene på å finne ut hvem som heter hva😊

Jente venstre bak

Echo

Full lek

03.08.19

Helg og vi kan kose oss med valpene hele dagen😊

De søte små har kommet inn i en fin rytme med mat, tissing, lek og soving.  De storkoser seg ute, og hopper og springer og leker med hverandre. Men det går ikke lange tida før de blir stille og sover en god økt igjen.  

Nixi elsker å være sammen med valpene, og er tålmodigheten selv ❤️

Nixi og jente rumpe og jente venstre bak

02.08.19

De søte små har imponerende "bordskikk".  De setter hodene i hver sin skål og spiser til det er tomt.  Dette gjør de med minimalt søl og - de slikker sine egne skålene helt rene før de vurderer tanken om kanskje naboen har mere igjen.  Flinke små :-)

01.08.19

I går hadde vi masse besøk.  Kaja var hos oss og kosa masse med valpene og fikk litt innføring i klikkertrening med praktiske øvelser med Fetch.  Alle kosa seg med besøk av Kaja :-)

Ny valpe og hundebesøk på kvelden, også fikk vi besøk av min bror og svigersøster fra nord.  Super kos:-)

De søte små sov veldig godt mellom spise-leke-tisse-kose øktene, tror de setter pris på litt normale temperaturer igjen :-)

Kaja sammen med de søte små

Charming gjengen på tur ned rampen deres :-)

31.07.19

Elizabeth og Echo

Elizabeth og Echo

Dagen i går var nesten en fest for de søte små....

De hadde mye besøk og fikk masse kos og oppmerksomhet. Det er så godt for å oss å møte de nye familiene til valpene våre, det er godt å vite at de skal til gode og flotte mennesker når de skal flytte om noen få uker.

Kaja (familien skal ha en av jentene) overnatta i går, og vi kosa oss med valpekos, hundetrening og masse hundeprat.  Voksen hunda digger Kaja allerede- de får så mye kos og oppmerksomhet de og:-)

30.07.19

Min mor gjorde en super valpepass jobb igår.  Både de søte små og voksen hunda kosa seg med en sløvedag i varmen. 

Knut Tore kom hjem igår kveld.  Det har skjedd mye i utviklingen med disse søte små de 3-4 dagene han var borte.  De begynne å bli skikkelig god på leken nå :-)

I dag får vi valpebesøk både på formiddagen og ettermiddagen.  Det blir kos, valpene storkoser seg med oppmerksomheten :-)

I full lek

Lillegutt

29.07.19

Med syden følelse på Hedmark, så er det deilig for små nurkene å være ute i timesvis i skyggen.

Det er litt svalere i gresset, og de sover mye bedre.  Keyla synes også det er mere behagelig, og ligger i flere timer sammen med de små og vare slapper av og nyter.

Det begynner også å bli litt kjedelig å være på valperommet, noe de høylytt sier noe om.  ;-)

Later sommer dager - lillegutt fremst

Jente hode

28.07.19

I dag er de søte små 4 uker- bare 4 uker til de flytter.... valpekasse perioden går fort, men vi koser oss veldig disse ukene. Nixi vokser og trives også og er ca halvveis til hun og får valper.

4 ukers dagen skal feires med god mat (valpegrøt av Norwegian Polar), sosialt samvær (mamma Keyla, Nixi, Fetch, min mor og jeg) og uteliv (nyte det gode livet i gresset). 

Kloklippen venter vi med til Knut Tore kommer hjem imorgen kveld, det er lettere å være to når man klipper. 

Uteservering

Jente rumpe nyter livet ute

27.07.19

Varme sommer dager er herlig, men over 30 grader er litt for mye for de søte små. 

Men med litt vindpuster og det å kunne ligge ute i gresset og sove litt, så går det bra😊

De vokser og er så fine, blir spennende å kunne ta de første ståbildene etterhvert. De er veldig like i væremåten, det er foreløpig ingen som skiller seg ut. 

Ut og oppdager verden

Jente hode

Jente Rygg og jente rumpe

26.07.19

En nydelig ettermiddag i går og, og de søte små var med ut en tur.  De storkosa seg, smakte på gresset, klatra på tante Nixi og utforsket litt. En ny verden åpner seg nå, når de kan være ute en del.

De koser seg med en liten smak av fastføde nå, og tennene er begynt å komme fram :-) 

I dag drar Knut Tore nordover for å besøke foreldrene hans.  Han blir borte til mandagskveld.  Mamma er så snill og hjelper oss i dag og mandag, mens jeg er på jobb.  Herlig med en hjelpsom og snill mor :-)

De øver mer og mer på stående buffet :-)

Jente venstre bak og Lillegutt

25.07.19

Lillegutt

Lillegutt

Igår var en veldig varm dag, med over 30 grader i skyggen og uten en vindpust.  Dette merket vi på de søte små, de hadde litt problemer med å finne roen.  

Knut Tore har orndet ferdig en liten rampe til de søte små, slik at de kan etterhvert komme seg opp og ned trappa selv når de skal bgynne å være ute :-)

Del denne siden